Акцент, Избрано от автора, Коментари и Анализи, Новините

Либерални фенове, свалете Киро Клоуна, спасете демокрацията в България

Искрено приятелски съвет към моите либерални приятели: Вижте, ако сте умни и интелигентни демократи, а аз вярвам, че сте такива, сте напълно наясно с ролята и значението на лидерите в една партия, или която и да е обществена организация. Ако не сте напълно убедени, има си теория и литература по въпроса – питайте професорите, доцентите и дори съпругите на доцентите. Накрая може и Иван Кръстев да питате.
Лидерът Киро отдавна няма стойността на лидер, който да води партия и държава накъдето и да е. Той вече е с нулев авторитет и е станал за посмешище много извън групата на вечните заподозрени от герберската агитка. Другият полулидер, Асен е видимо по-умният, но пък и видимо по-вредният. Знаете защо. Та, ако ще става някаква промяна, давайте оттам. Може да е болезнено, губещо, дори почти зануляващо, но и едни хорица от една изгоряла къща преди дни по телевизора казаха: „Почваме от нулата, но няма да се предадем“. А защо си мислите, че при тая катастрофа, при която за 3 години загубихте половината избиратели, след като преди само ПП самостоятелно си ги имаше, може да се размине с лепенка върху одраскан пръст и „Ох, извинете“?
Тези двамата са си живи клоуни, а Лена е техният правен асистент. Христо Иванов хвърли кърпата, Зелените ви биха шута…погледнете нещата реално…
И хич, ама хич не се приспивайте с мисълта, че това ви го пише някакъв гербер. Гербер ме направихте вие със сектантското си и болшевишко поведение. Пиша ви го от чисто прагматични политически мотиви. Ако е вярна максимата, че една власт и мнозинство са силни, когато имат и силна опозиция, същото важи и в нашия случай. Само че, още от времето на Реформаторския блок тезата ми е, че РБ, а после и ДБ /хубаво де, и ПП/ трябва да са партньори с най-голямата дясноцентристка, народняшка партия, уважаван член и на ЕНП. Бъдете коректив, силен, на места може би неразумно взискателен, с извиване на ръце /по Радан Кънев/ и с трикове /По Божо Лукарски/, но коректив, не безогледен зидаро-мазач с шпакла в ръка, с поръчката на деня „стържи до тухла“. Преобладаващата градско либерална общност трябва да има свое политическо представителство и аз силно приветствам това, но не и пак не с тези хора и този бизнесекип.
Та, ако сте истински демократи и истински милеете за тази държава, натиснете безценните си любимци да разкарат тия лакоми митомани и ако изобщо е възможно, да произведете една нормална партия. Нека дори да не е дясна, а либерална, социалдемократическа и т.н., но това безумие трябва да спре. Бъдете колкото си искате силен, рязък и непримирим коректив, но не и непрекъснат разрушител. Така надскачате манталитета на ретроградната БСП и комплексите на най-вредния и политически лидер – Корнелия Нинова. Помислете, за Бога, та ако го нямаше ГЕРБ, ако беше изтрит от политическия пейзаж, което беше детско-юношеската ви мечта, какво мнозинство щеше да има в момента? Вие срещу Възраждане + БСП + ДПС –Доган-Пеевски, или и двете/ и някакви свръхпопулисти-лумпени под едноличното ръководство на чалга-шоумена Слави? Каква коалиция и с кого щяхте да правите тогава? Каква промяна, каква модерна евродържава?
И хич, ама хич не ми пука дали го приемате като поражение, или като призив да сложите оръжието. Не съм ви въоръжавал аз.
И ако имате поне малко аналитично-обективно мислене, с ужас ще осъзнаете, че ако има някаква руска стратегически и дълбочинно разработена операция,то вие, дъзателно, или не, сте най-преките и директни нейни слуги. Защото, ако целта на Путин е да дестабилизира, и то по възможност за дълго политическата обстановка в една държава близо до нейните граници, вие, волю, или не, им съдействате по най-добрия начин. Възраждане и БСП очевидно не могат сами. Вас питам, защо не само им съдействате, та вие направо ги замествате и то с безспорен успех.
За чудовищните размери на нихилизма, дамгосването, сатанизирането на хора и процеси през годините, които с вашата най-активна и безценна помощ бяха насадени в съзнанието на хората вероятно ще пиша отделно, но вредата е ужасна и трудноизчислима. Поемете си отговорността като се разграничите от вманиачените ултраси и ако наистина сте демократи, разкарайте тези митомани от политическия пейзаж.
П.П. Хора, през 1977-а година като студент по журналистика на бригада помагахме да се почисти вече готовата магистрала Хемус при Йрданкино. Сега50 години по-късно стържа 70-те и искам да я видя завършена до Варна. Не знам какво се обърка, но от момента, в който уличите протести се споиха с институционалната власт на президента, а възторженото, пожелателно революционно мислене повлече масите към обичайната за революциите разрушителност, тая държава върви към безнадеждно бъдеще.
Та, уважаеми мои либерални приятели и много често опоненти – трябва лидерство – както в партиите, така и сред кръга от близките им фенове. Помислете по въпроса. Иво, ти също.