Коментари и Анализи

Управата на Сливен – на политическия дръвник!

Като му мине коронавирусът на Бойко Борисов и по този повод като му дойде акълът в главата, да вземе главите на всички управници от ГЕРБ в Сливен. Стига с тоя популизъм!

Как така ще празнумат масово денят на града при пандеми?

Европа е пламнала от коонавируса, при нас случаите нарастват ескпоненциално, болниците се задъхват, лекари и сестри изнемогват, на ръба на силите си са, а кметът на Сливен и областният управител вдигат купон за деня на града.

И това го правят с пълното съзнание за епидемичната обстановка и състоянието на заразата в самата област.

Айде смирете се малко, ами най-вече, защото цялата страна страда и това далеч не е краят. Нищо, ама нищо не оправдава такъм купон, колкото и да са се готвили за него и Сливен далеч не е най-незасегнатият райн (виж Видин и др.)

Не можете да пирувате по време на чума, а след това – болниците и лекарите да се оправят както знаят. Най-малкото изглежда грозно на фона на пандемията в цялата страна и на червените зони в София и още 5 града, което на практика е половината от населението на страната.

Затова – управата на Сливен – направо на политическия дръвник. При кмета и общинарите е малко по-сложно, но не са ли имено те, които гледат за собствения си престиж и политически дивиденти, вместо да мислят за здравето на хората, които са ги избрали.

В няколко репортажа по основните телевизии хората от самия Сливен изразиха недоумението и неодобрението си за провеждане на празника. В този смисъл – кого представлява управата на града – гражданите, или собственото си его?