Снимка от Фейсбук-страницата на Отровното трио Снимка от Фейсбук-страницата на Отровното трио
Акцент, Коментари и Анализи

Мисли относно немислимите мечти на Отровното трио

Евгени Петров – Гендо

Снощи, нейде по това време т.нар. Отровно трио излезе с патетично обръщение към гражданите, в което обяви край на протестите в сегашния им вид.

„В сегашния си вид протестът постигна немислимото, надминавайки и най-смелите ни мечти.“, заявяват организаторите.

Мдаммм…повече от 100 дни медиите ни набиваха в главите, че основните цели на протеста са оставките на премиера, главния прокурор, предслочни избори с машинно и дистанционно гласуване. Искането за свикване на ВНС го оставяме под линия заради очевидната липса на идеи в тази посока.

Значи излиза, че оставките и предсочните избори са нещо като „мислимите“ цели, които съвсем не бяха постигнати. Тогава кое е това немислимо, което протестът постигна?

Ами доста неща бяха немислими. Първото е, че самото трио ще започне да се облизва за участие в изборите. Второто – че успяха да спихнат протеста като брой участници до равнището на група граждани на автобустана спирка на Орлов мост в посока „Младост“. Третата – да накичат протеста с ковчези, бесилки и вмирисана риба. Четвъртата – да организират народен трибунал за участниците в „Панорама“ по БНТ. Петата – да осквернят понятието „народно въстание“. Има и още, но тези са достатъчни.

Ако протестът беше наистина масов и всенароден, още от вчера тази тройка поитически циркаджии трябваше да кажат на „масите“ какво следва. Проблемът е, че самите те не знаят. Защото не може да изтъкват аргумент за спирането на протеста, че „човек трябва да има силата да избира между рейтинга и дори един човешки живот.“ Най-малкото, защото само преди дни на същия този площад горяхте медицински маски.

И не знаете как и накъде, защото не сте отговорили на тази шепа хора, които отанаха да се навъртат из т.нар. Триъгълник на властта „Какво следва“ и „С кого“!