Акцент, Коментари и Анализи

Македонските вулгаризми за Захариева – голяма точка за Бълъгария

Либералите официално да си кажат позицията за Р С Македония, другото е мишкуване

Вече бившият шеф на Македонската информационна агенция Зоран Иванов със сигурност е подкрепен от българските тайни и полуявни служби.

Трябва да си изключително тъп, да си враг на любимата „Майка Македония“, или просто дебил-провокатор, за да напишеш този статус за Захариева и Бакояни. Защото работи за България.
А работи за България, защото е ясно потвърждение за омразата, които няколко поколения македонци са възпитани в лъжа, а не в нормалната обективна истина за съседите си и най-вече в братска България.
Зоране, на Балканите има и други жени на високи постове, кажи нещо за сръбската премиерка Бърнабич, произнеси се за бившата румънска премиерка Виорика Дънчила, обели някоя дума и за президентката на Хърватия Колинда Грабар Китарович… И знаеш ли кое обенидява всичките тези жени? Че няма да ти обърнат внимание. Или ще те пратят да духаш супата.
А що се отнася до горенето на българското знаме – то е поредното доказателство, че с омразата към държава-членка на ЕС нямате място в съюза.
Но поведението на македонски официални и неофициални представители само доказва правотата на България, че държава, тръгнала да влиза в ЕС с езика на омразата няма място там. И няма да има, докато не осъзнае собствената си роля в целия процес.
Това е въпрос на европейски ценности и морал, който явно още не сте усвоили.
Сега, ако скопските либерали са наистина европатриоти, ще обединт усилия да изпълнят тези три толкова прости и разбираеми условия на България. И ще го кажат на социалдемократа Зоран Заев.

Парламентът като цяло се обедини около позицията си за СРМ и по въпроса има национално съгласие. Да, но извънпарламентарните либерали както винаги с нещо не са съгласни. Според тях България е трябвало все пак да подкрепи Северна Македония а ЕС въпреки езика на омразата и неизпълнението на договора за добросъседство. Още мааааалко и ще признаят македонското малцинство в България… За териториалните претенции още не мога да потвърдя.

Н това е стара слабост на либералите в България – да се държат назидателно-командно като мажоритарни собственици на истаната от последна инстанция.
Република Северна Македония рано или късно ще стане член на ЕС и България ще я подкрепи, но не сега и не с този мантаитет на съседите.
И ако ми позволите в предизборен политически план – това поведение на либералите, симпатизиращи на Демократична България е изключително спорно. Което прави безусловно и наложително обединението час по-скоро да излезе с официална позиция по въпроса.

Останалото е мишкуване и „Ъ-ъ-ъ-ъ“.