Евгений Дайнов /в дясно/ празнува 50-годишнината на Сергей Станишев. Евгений Дайнов /в дясно/ празнува 50-годишнината на Сергей Станишев.
Акцент, Избрано от автора, Коментари и Анализи, Новините

Нов български университет да уволни Евгений Дайнов!

Евгени Петров
Сега – съвсем сериозно. Прочетох десетки възмутени мнения във ФБ по повод един свръхциничен, свръхгаменски и свръхобиден статус на проф. Евгений Дайнов.
Това не е първата позиция на професора с близко до това по тон и съдържание. Десетки са и са от години.
Влогърката Флора Стратиева преди месеци описа и поведението а Дайнов по време а лекции.
Искам да припомня, че заради подобни изказвани в лекции в Ютюб от СУ беше уволнен проф. Михаил Мирчев.
Не виждам никаква принципна разлика между него и недопустимите публикации в социалната мрежа на проф. Дайнов. Социалните медии отдавна престанаха да бъдат неконтролираната и безкритична среда, в която всеки може да излива помията на своята същност.
Ето защо призовавам ръководството на НБУ да разгледа както тази, така и предишни публични изяви на проф. Дайнов и ако има еднаква мярка и обективност, да препоръча незабавното му освобождаване като преподавател в уважавания университет.
Не зная какво ще научат студентите, на едни от които примерно им чете Дайнов, а на други – Мария Пиргова. Но горко на самите студенти.
Що се отнася до медиите, които с удоволствие публикуваха статиите му, някои от тях със спорно и политически пристрастно и необективно съдържание – най-добре е да прегледат в критичен план качеството а авторите си. В това число и любимата ми българска секция на „Дойче веле“.