От мрежата

Радан Кънев: Не аз, мутрите да излязат от ЕНП

Във Фейсбук-коментар за интервюто си в „Капитал“ евродепутатът от ДБ/ЕНП Радан Кънев коментира отправените към него въпроси дали ще напусне ЕНП и ги сравнява със статия на покойния Александър Божков по повод интервю на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов.

Ето цялата позиция на Радан Кънев:

Много хора ме питат дали ще напусна ЕНП и когато ми задават този въпрос, винаги се сещам за статията на покойния Александър Божков – “Кой да си тръгне от ресторанта“.

Поводът за нея беше едно интервю на тогавашния главен секретар на МВР, днешен премиер, който в онези мутренски войни беше посъветвал хората, ако забележат в ресторанта да влизат „добре облечени бизнесмени с охрана“, да излизат от заведението.

По този повод Сашо Божков беше написал, че не може обикновеният гражданин, този, който влиза в любимия си ресторант, за да изхарчи честно изкараните си пари, за които е платил данъци,  да излезе.

Да излезе, защото влизат тези, които са изкарали парите си по нечестен начин и не са си плащали данъците. Да излезе този, който се държи прилично и спазва правилата, за да влязат тези, които бият и стрелят?! Работата на МВР, на държавата и на властта е да осигури честните да седят в ресторанта, а мутрите да излязат.

По същия начин възприемам призива да изляза от ЕНП, защото там са влезли мутрите. В крайна сметка ЕНП е партията на Аденауер, на Робер Шуман, които са антитеза на мутрите като политическа философия. Така че от този ресторант мисля други да излязат, а не ние.